Husk at scrolle ned - og opdater din browser x 2 hvis ikke alle postkortene vises

Klintevej

Set i Google Maps – aug. 2019 – Klik for besøg.

Klintevej (16) – Jernstøberiet (1)

Rekreationshjemmet og Truntehuset her under

Historien

Vejen oprindeligt en del af landevejen mellem Kerteminde og Nyborg. I 1903 blev den store Håndværks- og Industriudstilling placeret mellem Skovvej og Klintevej. Umiddelbart her efter tog udstykning og bebyggelse fart. Vejens forlængelse op over klinten er omflgt flere gange grundet erosion. Senest er det sket i 1905 og 1964.
Kilde: Hhi2 side 141 og frem.

Jernstøberiet

Kerteminde Jernstøberi lå på hjørnegrunden Klintevej/I.A. Larsensvej. Aadressen var Klintevej 1 og I.A.Larsensvej 30-40.
Her er medtaget for og bagsiden af et reklamekort for støberiet. Kortet er ufrankeret. Måske sendt i kuvert måske afleveret af “Anna Hansen” den 28 januar 1905.

Se et pragtfuldt luftfoto af “Sylvest” 1936-1939 fra “Danmark set fra luften” her (Link).

Rekreationshjemmet (10) – Jernstøberiet (1)

Historien

Opført 1907 afarkitekt August Coilding, Nyborg for frøkenerne Nielsen og Nissen. Opført som rekreationhjem og virkede som sådan frem til 1965. Her efter overtasget af boligselskab og omdannet til pension Louiselund.. Senere omdannet til privat plejehjem og senere igen til selvejende institution med bosted for psykisk syge.
Kilde: HhiK2 side 149

Historien

Hjælp med at gøre dette postkortemne interessant. Bidrag gerne med kort fortælling om badeanstalterne i Kerteminde.
Send mig gerne en mail med din historie som kan stå her. Brug kontaktformularen nederst til fomålet.
Der tages forbehold for om bidrag bringes.

Send gerne historier til enkelte eller grupper af postkortene som kan gøre materialet mere interessant. Skriv også gerne hvis du har gamle postkort til salg. Alle fra Kerteminde Kommune har interesse - Specielt jernbanen og de gamle stationer!

2 + 12 =

Hjemmeside og Blog

Karsten Holm Jensen

Ladbyvej 163 - 5300 Kerteminde
Mail: Brug kontaktformular eller khj(at)khj.dk - Tlf.: 23 35 23 35

VELKOMMEN. Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at indlæse hjemmesiden accepteret du min brug af cookies. Se menupunktet PRIVATLIV øverst.  Læs mere