Husk at scrolle ned - og opdater din browser x 2 hvis ikke alle postkortene vises

Øvrige Kerteminde

Set i Google Maps – okt. 2010 – Klik for besøg.

Alderdomshjemmet (1) – Hvilehjemmet (2) – Savværk (2) – Udstillingen 1901 (5) – Sodavand (1) – Turist (1)

Historien

Den lokale arkitekt og murermester Kristian Taaning stod bag opførelsen af “De gamles hjem” i 1917.
Det skete efter at byrådsmedlem Kristine Rude (første kvindelige byrådsmedlem i Kerteminde) i et par år havde arbejdet for at få alderdomshjemmet udskildt fra fattiggården. Desværre har tilbygninger nu skjult den gamle hovedbygning som ses på postkortet her.
I dag Svanehøj plejehjem beliggende – på Kristine Rudes Vej.

Historien

Bygget som herskabsvilla i 1903 af enkefru Teisen (født baronesse Juel-Brockdorff). I 1914 købt af Jacob Becher som ved århundredeskiftet havde opført Strandhotellet og også ville bruge stedet her som badehotel – opgav og solgte til Grosserer Specht fra København som indrettede det til kurstedet “Nørreled”. Dette også uden succes. I 1916 solgt til missionær Otto Blædel som omdøbte stedet til “Bethel” med formål som kristeligt hvile- og rekreationshjem. Senere i 1930’erne betegnet “Solhøj” og ikke længere rekreationshjem. I1978 overtaget af Kerteminde Kommune. I 2004 overgået til andelsboligforening.
Kilde: HhiK2 side 175

Send gerne historier til enkelte eller grupper af postkortene som kan gøre materialet mere interessant. Skriv også gerne hvis du har gamle postkort til salg. Alle fra Kerteminde Kommune har interesse - Specielt jernbanen og de gamle stationer!

12 + 5 =

Hjemmeside og Blog

Karsten Holm Jensen

Ladbyvej 163 - 5300 Kerteminde
Mail: Brug kontaktformular eller khj(at)khj.dk - Tlf.: 23 35 23 35

VELKOMMEN. Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at indlæse hjemmesiden accepteret du min brug af cookies. Se menupunktet PRIVATLIV øverst.  Læs mere