Husk at scrolle ned - og opdater din browser x 2 hvis ikke alle postkortene vises

Strandgade og Tornøes Hotel

Set i Google Maps – sep. 2010 – Klik for besøg.

Strandgade (6) – Toldboden (1) – Gl. skole (1) – Trollegade (2)

Tornøes hotel her under

Historien

I nogle kilder var Strandgade betegnet som byens hovedgade. Efter bombardementet i 1659 (den hollandske flåde mod den svenske belejring af byen) har dette hovedgaden været Langegade.
Latinskolen (“strandgade_01”) fra 1740 blev i 1933 flyttet til Den gamle by i Århus.
Kilde: HhiK1 side 291

Historien

Strandgade 3. – En af byens absolut ældste bygninger. Kan føres tilbage til 1580’erne under ejerskab af forskellige købmænd.  Overtaget af toldvæsenet og i dettes besiddelse 1850-1973 hvor efter bygningen er ejet af kommunen. Toldboden benyttes i dag til skiftende udstillinger arrangeret af museet (LINK) og Kerterminde Kunstforening (LINK).
Kilde: HhiK1 side 290

Historien

Gaden anlagt ved gadegennembrud (Langegade-Strandvej) i 1900 for at skabe forbindelse mellem hjovedgaden (Langegade) og stationen.
Strandhotellet blev opført i gadens sydside.

Tornøes Hotel (40)

Hotellet er en særlig institution i Kerteminde. Hotellets hjemmeside: LINK

Historien 1865

Museumsdirektør Erland Porsmose har skrevet om hotellets historie ved 150 års jubilæet i 2015.
Historin kan læses på hotellets hjemmeside her: (Link)

Altid sjovt…

Der er mange interessante detaljer og historier i de gamle postkort.
Forholdet mellem en sikker dato for afsendelse og datoen for motivets optagelse er “bare” en interessant detalje, som ofte er helt umulig at fastslå. Et godt postkort kan sagtens være (og er ofte) sendt adskellige år efter kortets og motivets oprindelse.
Mit ældste helt sikkert datoverificeret postkort fra hotellet er skrevet den 23. april 1902, poststemplet i Kerteminde den 23. og modtagestemplet i Karlshamn Sverige den 25. april 1902.
Unægtelig hurtigere postgang for 120 år siden end i dag…

Iøvrigt… identisk med det håndkolorerede motiv på kortet “tornoe_01” – som ikke er afsendt (måske købt med hjem som souvenir), men som derfor i det mindste må være tidsvarende.
Godt eksempel på det interessante i et afsendt kort.

Lidt iagttagelse:
Sjovt at billedmanipulering også var dengang

Se godt på disse to tilsyneladende ens postkort. Kortet tv. formodentligt det ældste og første. Kan du se hvad der er retuceret væk på det til højre?

Send gerne historier til enkelte eller grupper af postkortene som kan gøre materialet mere interessant. Skriv også gerne hvis du har gamle postkort til salg. Alle fra Kerteminde Kommune har interesse - Specielt jernbanen og de gamle stationer!

8 + 11 =

Hjemmeside og Blog

Karsten Holm Jensen

Ladbyvej 163 - 5300 Kerteminde
Mail: Brug kontaktformular eller khj(at)khj.dk - Tlf.: 23 35 23 35

VELKOMMEN. Denne hjemmeside bruger cookies. Hvis du fortsætter med at indlæse hjemmesiden accepteret du min brug af cookies. Se menupunktet PRIVATLIV øverst.  Læs mere